zondag 6 februari 2011

erg creatief spandoek

Gespot in Abe Lenstra Stadion:


Liever nog meer sportief drama dan een spits in een Ajax-pyjama!
Voor de wedstrijd Heerenveen-NEC verscheen dit grappige spandoek. Erg creatief en ludiek. Wat verder opviel is dat NieuwNoord (makers/bedenkers van dit spandoek) dat zij eigenlijk de enige waren die Bas Dost met gefluit en gejoel ontving. De rest van het stadion verwelkomde Bas Dost met gejuich en applaus, zowel bij het warmlopen als bij de invalbeurt.
Helaas voor Bas was het hem niet gegund om door het hele stadion weer omarmd te worden. Want zoals Remco (zo langzaam toch een beetje feanfan aan het worden) het zei bij die enorme kans voor Dost:
Als je de kans krijgt moet je hem gewoon in het doel schieten: zo zou ik het doen

dinsdag 1 februari 2011

Dost mag blijven

Ik ben toch een beetje in de war. Moeten we nou teleurgesteld zijn dat Dost blijft, of moeten we blij zijn dat Dost niet naar Ajax gaat, of kent dit verhaal verlopig alleen maar teleurgestelden.

Ik geloof in de stelling dat je een transfer moet verdienen op het veld en niet achter de tafel. Dus vind de hele arbitragezaak maar een klucht. Ben overigens wel blij met de uitspraak. Vond dat Johann Stoker het mooi verwoorde: Als een speler teleurgesteld is, hoeft er niet direct sprake te zijn van een verstoorde werksituatie?
Ontevredenheid moet niet worden uitgelegd als een gebrek aan vertrouwen. Heerenveen wil met Dost de toekomst in.''
Maar als je hoort wat er de laatste dag gezegd is, door met name "kamp Dost" is het hen volgens mij aardig gelukt. Las in de LC dat Jans eerst maar es met Dost gaat praten. Hoop echt dat deze mannen er uit gaan komen. Aan de andere kant; nergens heerst er zoveel opportunisme als in de voetbalwereld. Vandaag de held, morgen de schlemiel, dan weer even god en vervolgens uitgejouwd. Vraag maar eesn aan Breuer hoe dat voelt, zou ik zeggen.

Dus hoe druk iedereen zich nu ook maakt over deze mislukte transfer. Als Dost echt die geweldige voetballer is die op het hoogste niveau mee kan, dan heeft ie de komende maanden bij Heerenveen zijn mooiste uitdaging: Bas laat je voeten spreken en zorg ervoor dat Jans niet meer om je heen kan. Dan is iedereen blij: Heerenveen en haar supporters o.a ik) omdat we veel doeplunten mogen zien, "kamp Dost" omdat de transfer naar die topclub dan vanzelf gaat komen, Ron Jans omdat hij altijd geloofd heeft in de speler Bas Dost.
Kortom ik ben blij dat Bas blijft, wat op de lange termijn kent dit verhaal alleen maar winnaars.


(Dost kom maar snel van die bank af)