zondag 29 april 2012

LSC Jeugd Classics

met deelname van Betaald Voetbal Organisaties!

Op zaterdag 9 en zondag 10 juni zal het prachtige sportpark van LSC1890 aan de Leeuwarderweg in Sneek weer in het teken staan van hét klassieke jeugdtoernooi. We kunnen het inmiddels omschrijven al een echte klassieker der jeugdtoernooien in Noord-Nederland. Een aantal jaren geleden bedacht door Lute Dikkerboom, de veel te vroeg overleden oer-LSC’er. Daarom wordt er nog ieder jaar om de ‘Lute Dikkerboom bokaal’ gespeeld, de prijs voor beste speler in iedere jeugdcategorie. Ook de zoons van Lute zijn nauw betrokken bij dit toernooi en weduwe Nelly Dikkerboom is ieder jaar bij de aftrap.

Er wordt niet alleen om de beste speler gespeeld maar natuurlijk ook om de 1e prijs. Deelname is er van klassieke verenigingen en betaald voetbal verenigingen waarbij de criteria zijn dat ze met hun standaardteams op de hoogste niveaus acteren. Op zaterdag 9 juni staat het toernooi in het teken van de C en D junioren. Alle teams komen met hun nieuwe selecties voor het volgende seizoen (2012-2013). Deelname is er van Sc Heerenveen/Emmen(betaald voetbal) C1, Hollandia Hoorn D1, Koninklijke HFC uit Haarlem met hun C1 en D1, AFC’34 C1 en D1, LAC Frisia 1883 C1 en D1, Achilles 1894 C1 en D1 en natuurlijk de thuisspelende teams van LSC1890 C1 en D1. Er zal die dag ongelooflijk veel talent te zien zijn en LSC1890 is enorm trots op het deelnemersveld. Vooral het feit dat wij de Koninklijke uit Haarlem op onze classics mogen verwelkomen streelt enorm.

Op zondag 10 juni staat het toernooi in het teken van de A en B junioren. Die dag is er spectaculaire deelname van Fc Groningen/Cambuur (betaald voetbal) A1, Sc Heerenveen/Emmen(betaald voetbal) B1, Koninklijke HFC uit Haarlem met hun A1 en B1, AFC’34 A1 en B1, LAC Frisia 1883 A1 en B1, Achilles 1894 A1 en B1 en natuurlijk de thuisspelende teams van LSC1890 A1 en B1. We kunnen wel stellen dat we deze dag ‘de sterren van morgen’ aan het werk zullen zien. Betaald voetbal clubs als Fc Zwolle en Go Ahead Eagles hebben al gemeld scouts te sturen.

Rondom het toernooi zullen er activiteiten zijn die ten goede komen aan de club LSC1890 en de sponsoren. De meeste activiteiten zullen ook door sponsoren georganiseerd worden. Voorlopig zijn als sponsor gecontracteerd TOPFYSIO, Time Out Sport, Fortune Koffie,Arcadis en T-Global B.V. MIN12 zal de ijscokar bemannen en een gedeelte van de opbrengst aan de club schenken.


Toch zoeken we nog steeds sponsoren voor dit geweldige evenement en hiervoor kunnen geïnteresseerden zich aanmelden bij Niels Engelmoer (tel.nr. 06-19928850) Grote behoefte hebben we aan sponsoring op gebied van druk- en printwerk tbv sponsordoeken. Wie iets weet of wil, tip ons!

Rondom dit toernooi is een zware delegatie vanuit LSC1890 aangewezen om het toernooi te organiseren. Rondom deze toernooicommissie is een heel netwerk van vrijwilligers betrokken, inmiddels een kunst waar LSC1890 om bekend gaat staan. Want zonder vrijwilligers geen Top Amateur Vereniging en geen Top Toernooi zoals de LSC Jeugd Classics!

Niels Engelmoer, Toernooidirecteur
(voor sponsormogelijkheden: engelmoer@home.nl of 06-19928850
Op mijn andere blog zal ik je op de hoogte houden van de voortgang, nieuwtjes etc. Kijk op mijn blog ClicheCoach




maandag 13 februari 2012

MARCO VAN BASTEN NIEUWE HOOFDCOACH VAN SC HEERENVEEN

Van de site van Heerenveen: MARCO VAN BASTEN NIEUWE HOOFDCOACH VAN SC HEERENVEEN
Marco van Basten (47) wordt het komend seizoen de nieuwe hoofdcoach van sc Heerenveen. De voormalig trainer van Oranje en Ajax tekende vandaag in het Abe Lenstra stadion een contract voor twee jaar bij sc Heerenveen. Met deze stap keert Marco van Basten terug in het trainersvak.

Voor sc Heerenveen betekent de komst van Marco van Basten de gewenste invulling van de functie van hoofdcoach die het komend seizoen, door het vertrek van Ron Jans, vacant was. De voetbalvisie van Marco van Basten sluit volledig aan bij die van sc Heerenveen. sc Heerenveen en Marco van Basten hebben samen de ambitie om met een aanvallende speelstijl in de top van de Nederlandse subtop mee te draaien en regelmatig Europees voetbal te spelen. Daarnaast is de doorstroming van eigen talent naar de eerste selectie een belangrijk speerpunt. De technische staf van de eerste selectie wordt het nieuwe seizoen gecomplementeerd met de assistenten Henk Herder en Jan de Jonge.

Na een succesvolle actieve voetballoopbaan bij Ajax en AC Milan startte Marco van Basten in 2003 met de trainerscursus bij de KNVB. Daarna trad hij in dienst bij Ajax als trainer van de beloften waarmee hij dat seizoen kampioen van Nederland werd en de beker won. In 2004 werd hij door de KNVB gevraagd om bondscoach te worden van het Nederlands elftal als opvolger van Dick Advocaat. Deze functie vervulde hij tot en met het EK voetbal in 2008. Van Basten is na de huidige bondscoach, Bert van Marwijk, de meest succesvolle bondcoach in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal. Na het EK keerde hij in de zomer van 2008 terug bij Ajax als trainer van het eerste elftal. Dit bleef hij tot en met 6 mei 2009 toen hij opstapte. Na zijn vertrek bij Ajax volgde Van Basten enkele cursussen met het doel weer terug te keren in het trainersvak. 

zondag 29 januari 2012

frysk volkslied door iris kroes


Vooraf aan de wedstrijd Heerenveen-Utrecht. Eindstand 2-0, doelpuntenmakers Dost en Gouweleeuw. Ik was erbij, samen met Emma, Remco en Siemen.

dinsdag 17 januari 2012

Verwachtingen voor de tweede helft

Met een goed gevoel de winterstop uit, dat is de boodschap die iedereen bij Sc Heerenveen verkondigd. Op zich begrijpelijk na 2 overwinningen op Bundeligaclubs. Maar wat is het waard?
Ik meen me te herinneren dat vorig jaar na een matig eerste helft een goede winterstop voorbereiding er een dramatische 2e helft van het seizoen volgde.
Dus het zegt helemaal niets. De resultaten zullen weer moeten spreken. Dat begint met een overwinning op De Graafschap!

Ik heb er weer zin in. Laat de bal weer rollen!