zondag 16 november 2008

Protest van NieuwNoord


Wat gisteren tijdens de wedstrijd Heerenveen-Utrecht opviel was dat NieuwNoord 75 minuten lang z'n mond hield. Dat men een protest wil voeren prima. Dat men dit ludiek doet is alleen maar aan te prijzen. Alleen jammer dat het protest het belangrijkste van de avond voor deze mensen was.
De laatste wedstrijden merk je dat het team van Heerenveen zoekende is naar de vorm. Met name om minder kansen (doelpunten) weg te geven. Les 1 is dan om op zulke momenten (MET Z'N ALLEN dus speler en supporter) maximale inzet te tonen. De mouwen opstroepe en vechten als leeuwen. Als het dan niet lukt is het jammer en ga je het de volgende keer opnieuw proberen. Gisteren was hierin een cruciale wedstrijd. Heerenveen scoort opnieuw makkelijk(3 keer), maar geven ook weer veel te makkelijk de doelpunten weg (2 keer). En dat allemaal in een helft.

Als Popov dan in de 50e minuut een 2e gele kaart krijgt en Heerenveen met 10 man verder moet, weet je dat het moeilijk gaat worden. En de complimenten aan het team. Ze hebben gestreden en met 10 man nog minder kansen weggeven dan de afgelopen weken met 11 man, met als resultaat 3 punten. Jammer is het dan dat de supporters op NieuwNoord niet haar ego aan de kant kan zetten en aan tonen dat de 12e man van Heerenveen vaak een geduchte medestander is. Gisteren hadden ze aan kunnen tonen dat de 12e man wedstrijden wint. Maar nu ze star hun actie volhielden, kunnen we ook constateren dat de spelers het gisteren helemaal alleen hebben gedaan. Maar wat misschien nog wel een treffendere conclusie is: NieuwNoord is qua gezelligheid en sfeer een leuke toevoeging aan het stadionbezoek. Maar als een man achter je club gaan staan heeft sinds gisteren wat mij betreft een andere lading gekregen.

Waar draait het nu allemaal om? Zie hieronder

Van de site van Nieuwnoord geplukt:
De betuttelende, generaliserende en eenzijdige wijze waarop de directie van de club de laatste tijd met Nieuw Noord communiceert ervaren wij als zeer teleurstellend. Een clubcultuur bewaak je door te overtuigen. Wij ondersteunen daarom het initiatief om tijdens de wedstrijd tegen FC Utrecht op zaterdag 15 november oude tijden te laten herleven: 75 minuten lang een stil stadion. Het laatst kwartier zullen wij massaal op positieve wijze laten horen wat het Abe Lenstra Stadion mist zonder Nieuw Noord. Het gaat hier niet om een actie om alles maar te kunnen roepen en zingen, maar om de betutteling (“Froeger barde dat net”) en generalisatie (“collectieve maatregelen”) onder aandacht te brengen.

Tiental sc Heerenveen verslaat FC Utrecht: 3-2

sc Heerenveen heeft FC Utrecht op een 3-2 nederlaag getrakteerd. Het was een wedstrijd met twee verschillende helften, omdat de thuisclub na rust lange tijd met tien man speelde. Popov kreeg direct na rust zijn tweede gele kaart. Sc Heerenveen verdedigde na het wegzenden van de Macedoniër de in de eerste helft verkregen 3-2 voorsprong met verve. FC Utrecht viel wel aan, maar dwong geen enkele kans af tegen de verbeten knokkende Friezen en dus bleven de punten verdiend in Friesland.

donderdag 13 november 2008

Heerenveen treft Feyenoord in de achtste finale



De loting voor de achtste finales van de KNVB Beker heeft enkele aantrekkelijke wedstrijden opgeleverd. Het meest in het oog springende duel is die van Feyenoord tegen sc Heerenveen.

Daarnaast neemt NAC Breda het op tegen FC Groningen. De amateurclubs FC Lienden en Achilles '29 moeten op bezoek bij respectievelijk Roda JC en AZ

Achtste finales KNVB Beker:

Roda JC - FC Lienden
ADO Den Haag - FC Twente
Feyenoord - sc Heerenveen
NEC - Sparta Rotterdam
FC Dordrecht - De Graafschap
NAC Breda - FC Groningen
AZ - Achilles '29
FC Volendam - Excelsior

De duels worden gespeeld op 20, 21 en 22 januari.

woensdag 12 november 2008

Heerenveen bekert verder!


SC Heerenveen-Haaglandia 7-0
Heerenveen kon een plaats in de volgende ronde van het bekertoernooi na ruim een half uur al niet meer ontgaan. De Friezen lieten Haaglandia alle hoeken van het veld zien en lieten na 33 minuten spelen een 5-0 tussenstand noteren. Danijel Pranjic was met drie doelpunten de grote man. Christian Grindheim en Bonaventure Kalou namen de twee andere treffers voor hun rekening. Na rust voerde Tarik Elyounoussi en Goran Popov de score op, terwijl Gerald Sibon nog een strafschop miste.

Weer een ronde dichter bij europees voetbal.

Kenny nog steeds nr 1?


Kenny Steppe wil ook tegen Haaglandia weer de nul houden.

sc Heerenveen hield zondag in het uitduel tegen ADO Den Haag dit seizoen voor het eerst de nul. De opluchting was na de 0-1 zege dan ook groot. Zeker bij doelman Kenny Steppe, want de Belgische goalie incasseerde in zijn eerste drie duels voor sc Heerenveen maar liefst tien treffers. Steppe hoopt dat met de zege op ADO Den Haag de mindere reeks van sc Heerenveen ten einde is en wil er tegen Haaglandia opnieuw staan. ,,We moeten waken voor onderschatting.’’

De nul. sc Heerenveen was er aan toe. Zeker na de vijfklapper tegen het Duitse VfL Wolfsburg. De overwinning op ADO Den Haag was verdiend, maar toch sloeg na de vroege missers van Henrique en Väyrynen bij Steppe even de twijfel toe. ,,Als die ballen er niet ingaan, ben je bang dat je opnieuw het deksel op de neus krijgt.’’

Las deze week dat hij aan had gegeven dat heerenveen naast az op de koppositie had kunnen staan. Ben dit zeer zeker met hem eens. Opnieuw laten we dit jaar weer onnodig veel punten liggen. Had gehoopt dat het dit jaar beter zou gaan.

maandag 3 november 2008

Puntje winst of 2 punten verloren?

Na een spannende tweede helft wist sc Heerenveen gisteravond in de extra tijd alsnog een dik verdiend punt van koploper AZ af te snoepen. In het Abe Lenstra Stadion toonden beide ploegen zich met een spectaculaire 3-3 even sterk. Het eerste speldeel werd door de mannen van Trond Sollied besloten met, dankzij een treffer van debutant Pavel Wojciechowski, een niet onverdiende 1-0 voorsprong. Na de pauze was de partij volledig open, resulterend, mede dankzij verdedigende fouten aan beide kanten, in een even spannende als doelpuntrijke partij. (van heerenveen-site)

Mijn gevoel bij deze wedstrijd is wat tweezijdig. Hebben we nou een puntje gewonnen? AZ is tenslotte koploper, 6 x op rij gewonnen, AZ speelde de 2e helft erg goed en de goals van Henrique vielen een beetje uit de lucht. Of hebben we nou 2 punten verloren. Paulo Henrique mist een dot van een kans, Was de eerste goal van AZ niet houdbaar voor de keeper en de 2-3 las van het feit dat het een enorme blunder was, valt ook, qua timing, wel heel erg ongelukkig.

In mijn vorige bericht gaf ik al aan dat HRV de punten liet liggen in Rotterdam,dan de blamage tegen Vitesse en ja, als je naar de top wilt (Sollied) dan moet je thuis van AZ winnen.

Mijn antwoord: We hebben 2 punten weggegeven.