maandag 3 november 2008

Puntje winst of 2 punten verloren?

Na een spannende tweede helft wist sc Heerenveen gisteravond in de extra tijd alsnog een dik verdiend punt van koploper AZ af te snoepen. In het Abe Lenstra Stadion toonden beide ploegen zich met een spectaculaire 3-3 even sterk. Het eerste speldeel werd door de mannen van Trond Sollied besloten met, dankzij een treffer van debutant Pavel Wojciechowski, een niet onverdiende 1-0 voorsprong. Na de pauze was de partij volledig open, resulterend, mede dankzij verdedigende fouten aan beide kanten, in een even spannende als doelpuntrijke partij. (van heerenveen-site)

Mijn gevoel bij deze wedstrijd is wat tweezijdig. Hebben we nou een puntje gewonnen? AZ is tenslotte koploper, 6 x op rij gewonnen, AZ speelde de 2e helft erg goed en de goals van Henrique vielen een beetje uit de lucht. Of hebben we nou 2 punten verloren. Paulo Henrique mist een dot van een kans, Was de eerste goal van AZ niet houdbaar voor de keeper en de 2-3 las van het feit dat het een enorme blunder was, valt ook, qua timing, wel heel erg ongelukkig.

In mijn vorige bericht gaf ik al aan dat HRV de punten liet liggen in Rotterdam,dan de blamage tegen Vitesse en ja, als je naar de top wilt (Sollied) dan moet je thuis van AZ winnen.

Mijn antwoord: We hebben 2 punten weggegeven.

Geen opmerkingen: