zondag 16 november 2008

Protest van NieuwNoord


Wat gisteren tijdens de wedstrijd Heerenveen-Utrecht opviel was dat NieuwNoord 75 minuten lang z'n mond hield. Dat men een protest wil voeren prima. Dat men dit ludiek doet is alleen maar aan te prijzen. Alleen jammer dat het protest het belangrijkste van de avond voor deze mensen was.
De laatste wedstrijden merk je dat het team van Heerenveen zoekende is naar de vorm. Met name om minder kansen (doelpunten) weg te geven. Les 1 is dan om op zulke momenten (MET Z'N ALLEN dus speler en supporter) maximale inzet te tonen. De mouwen opstroepe en vechten als leeuwen. Als het dan niet lukt is het jammer en ga je het de volgende keer opnieuw proberen. Gisteren was hierin een cruciale wedstrijd. Heerenveen scoort opnieuw makkelijk(3 keer), maar geven ook weer veel te makkelijk de doelpunten weg (2 keer). En dat allemaal in een helft.

Als Popov dan in de 50e minuut een 2e gele kaart krijgt en Heerenveen met 10 man verder moet, weet je dat het moeilijk gaat worden. En de complimenten aan het team. Ze hebben gestreden en met 10 man nog minder kansen weggeven dan de afgelopen weken met 11 man, met als resultaat 3 punten. Jammer is het dan dat de supporters op NieuwNoord niet haar ego aan de kant kan zetten en aan tonen dat de 12e man van Heerenveen vaak een geduchte medestander is. Gisteren hadden ze aan kunnen tonen dat de 12e man wedstrijden wint. Maar nu ze star hun actie volhielden, kunnen we ook constateren dat de spelers het gisteren helemaal alleen hebben gedaan. Maar wat misschien nog wel een treffendere conclusie is: NieuwNoord is qua gezelligheid en sfeer een leuke toevoeging aan het stadionbezoek. Maar als een man achter je club gaan staan heeft sinds gisteren wat mij betreft een andere lading gekregen.

Waar draait het nu allemaal om? Zie hieronder

Van de site van Nieuwnoord geplukt:
De betuttelende, generaliserende en eenzijdige wijze waarop de directie van de club de laatste tijd met Nieuw Noord communiceert ervaren wij als zeer teleurstellend. Een clubcultuur bewaak je door te overtuigen. Wij ondersteunen daarom het initiatief om tijdens de wedstrijd tegen FC Utrecht op zaterdag 15 november oude tijden te laten herleven: 75 minuten lang een stil stadion. Het laatst kwartier zullen wij massaal op positieve wijze laten horen wat het Abe Lenstra Stadion mist zonder Nieuw Noord. Het gaat hier niet om een actie om alles maar te kunnen roepen en zingen, maar om de betutteling (“Froeger barde dat net”) en generalisatie (“collectieve maatregelen”) onder aandacht te brengen.

Geen opmerkingen: