maandag 29 mei 2017

Woonaccent stopt met franchise!


Woonaccent Makelaars stopt met franchise! Als eerste franchiseformule in de makelaardij hebben we altijd voorop willen lopen. Zo introduceerden we deeldiensten, zetten we de klant echt centraal en met onze pay-offs “Altijd Open” en “Eerst mensen, dan huizen” gaven wij de makelaars net wat meer. Woonaccent staat voor een andere aanpak gericht op de huizenkoper en verkoper. Steeds weer met het idee het anders te willen doen en de klant echt het onderscheid te laten ervaren en te laten beleven.
De afgelopen 20 jaar bleef de invulling altijd hetzelfde. Langetermijncontracten en alles vastgelegd in procedures en handboeken. Door deze franchise constructie werd de onderlinge samenwerking steeds meer inflexibel met als gevolg dat het voor de makelaar lastiger werd om lokaal zijn dienstverlening naar eigen inzicht in te richten. Ook werd het lastiger om snel in te springen op regionale veranderingen. Immers geen markt is hetzelfde en voor een kopersmarkt geldt een hele andere dienstverlening als voor een verkopersmarkt. Door centraal een werkwijze op te leggen werden we minder flexibel en beperkten we te veel de creativiteit van de makelaar en ondernemer.

”Stoppen met franchisen betekent niet dat we afscheid gaan nemen van ons ijzersterke Woonaccent-merk. Nee, we gaan ons merk verder uitbouwen.”

In de loop van de jaren werd de formule steeds meer een marketing concept met ruimte voor individuele wensen en invulling. De rebranding van 2015 liet dit ook zien; Niet altijd een bewuste keuze, maar wel een logische. Dit proces is onomkeerbaar en daar zijn we blij mee. Het biedt nieuwe kansen en mogelijkheden. Kansen waar wij altijd als eerste op in wilden springen. Dus ook nu weer. Want nieuwe tijden vragen om nieuwe oplossingen.
Hoe? We stoppen met franchisen! We gaan het gewoon anders doen. Passend bij Woonaccent, altijd de eerste willen zijn en dus flexibel, modern en vooral met lef.
Stoppen met franchisen betekent niet dat we afscheid gaan nemen van ons ijzersterke Woonaccent-merk. Nee, we gaan ons merk verder uitbouwen. Door de drempel voor samenwerking te verlagen zullen er nieuwe Woonaccent Makelaars actief gaan worden. De komende weken zullen we je informeren over de transformatie van Franchise naar Branding & Support.
Wil je meer weten over ons nieuwe concept? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek om een eventuele samenwerking te bespreken.

Geen opmerkingen: