vrijdag 31 oktober 2008

Gudde: "Ontslag Verbeek geen thema"


Eric Gudde, algemeen directeur van Feyenoord, geeft in een uitgebreid interview met AD/Sportwereld aan dat de Stadionclub nog altijd het volste vertrouwen in trainer Gertjan Verbeek heeft. "We hebben heel bewust voor deze trainer gekozen."

Feyenoord kent een dramatische start van het nieuwe Eredivisie-seizoen. De Rotterdammers zijn na acht wedstrijden terug te vinden op de zestiende plaats. Feyenoord behaalde tot op heden slechts vijf punten. De tegenvallende resultaten zorgen echter niet voor paniek in Rotterdam, geeft Gudde in het interview aan.

"Gertjan brengt precies wat we voor ogen hadden. Op één ding na. We hebben alleen nog maar teleurstellende resultaten geboekt", aldus de algemeen directeur. "We weten dat hij iemand is die zaken gaat veranderen. Daar moet een ploeg aan wennen. Ik denk dat we nu wel door die fase heen zijn."

Verbeek hoeft niet te vrezen voor een ontslag. Volgens Gudde is dit absoluut 'geen thema' bij het bestuur van de club. "Ik geloof niet in een schokeffect. Je moet helemaal niet in doemscenario's denken. Er moet een sfeer ontstaan van het is nu genoeg geweest. Zondag bij Roda JC is de definitieve kentering. Het is klaar, pats. Ben je nou besodemieterd. We pakken onze verantwoordelijkheid naar de supporters toe. Die lijden net zoveel als wij."

"Wat ons na de nederlaag tegen Sparta rest is simpel. In de eerste plaats moeten we geen zelfmedelijden hebben. Het gevoel dat het tegen zit, helpt je helemaal niets. Dat wordt een kolenzak op je rug. Ten tweede moeten we niet denken dat het vanzelf komt. Het AZ van vorig jaar is een voorbeeld. Iedereen zei: Dat gaat wel een keertje lopen. Helaas hebben ze bij AZ moeten constateren dat dat pas in het nieuwe seizoen gebeurde", besluit Gudde.

Toevoeging:
Oh jee, ben bang dat het nu niet lang meer gaat duren. Nog 1 nederlaag, en nog een verlies in de UEFA-cup en Gert Jan staat op straat denk ik. Hoe harder voetbalbestuurders achter hun coach zijn gaan staan hoe dichter men steeds bij een ontslag is geweest.
Duimen gekruist voor Verbeek.

Geen opmerkingen: