zondag 21 augustus 2016

En nu doorgaan hé



Twee weken geleden heb ik beloofd om hier verslag te blijven te doen van mijn ervaringen met SOUL.

Ik ben inmiddels terug gegaan naar 1 zakje SOUL per dag. Deze neem ik iedere ochtend in. En het bevalt nog steeds prima. Nogmaals SOUL is geen wondermiddel, Nee, want, zoals Daniëlle het zo mooi omschrijft: "het wonder is namelijk ons lichaam en zijn vermogen om te herstellen." En dat lukt natuurlijk alleen als je lichaam de juiste stoffen binnenkrijgt. Dit lukt helaas niet met ons dagelijkse voedsel. We krijgen te weinig mineralen, vitaminen, aminozuren en omega vetten binnen uit onze voorgeschreven porties. Ik zie het dan ook als een onderdeel van mijn totale bewustwording van een gezonder en energieker leven. 
<
Ik ben gestopt met de suiker in de koffie en probeer wat meer op mijn eetpatroon te letten. Ik wil ook niet alles in één keer gaan veranderen, maar ben wel van plan wat bewuster te gaan leven. 
We hebben zelf geen wegschaal in huis dus mijn gewicht moet ik altijd een beetje raden. Ik schatte het een maand geleden op 91 a 92 kilo. Maar afgelopen week heb ik stiekem bij mijn vader op de weegschaal gestaan. Deze gaf 90,8 kilo aan. Oei, dat was toch wel schrikken. Je snapt vast wel dat mijn vader spontaan "je krijgt die lach niet van mijn gezicht" begon te zingen, toen hij door had dat ik inmiddels zwaarder dan hem ben geworden. 
Waarschijnlijk was ik een maand geleden dus 96 of misschien wel 97 kilo en dus dichter bij de club van honderd dan ik zelf inschatte. Hoog tijd om mijn eetpatroon maar eens onder de loep te nemen. 

Wat me bijvoorbeeld de afgelopen week opviel is dat ik minder behoefte heb om te snoepen. Vooral 's avonds. Ik beperk dat nu tot een glaasje fris en laat de koekjes, chips en/of kaas nu makkelijk staan. Volgens Daniëlle heeft dit te maken met mijn suikerspiegel. Één van de voordelen van SOUL is namelijk dat het mijn suikerspiegel beter reguleert en dat ik daardoor minder trek heb in iets "lekkers".

Hardlopen

Het hardlopen gaat nog steeds goed, al is het natuurlijk lastiger in te plannen nu ik weer aan het werk ben. Maar ik loop nu in ieder geval één keer in het weekend en wil daarnaast gedurende de week ook minimaal één keer hardlopen. Tot nu toe is dat steeds gelukt. Ik loop minimaal 25 en maximaal 35 minuten. Na het hardlopen neem ik één zakje CORE. Ik blijf me verbazen hoe weinig spierpijn ik na mijn hardloop inspanningen heb. 

Daarnaast wandel ik elke werkdag zo'n 2,5 km in mijn pauze. Al met al ben ik zeer tevreden met mijn vorderingen, want ik merk ook tijdens het wandelen dat ik een hoger tempo kan aanhouden en dat ik minder snel vermoeid raak. Ook het herstel na een inspanning is opvallend snel. Mijn energie niveau is echt stukken hoger dan ruim een maand geleden. 
Mijn eerste doel is nu om mijn tempo te verhogen. Graag nodig ik je een keer uit om samen met mij een rondje De Potten (bij het Sneekermeer) of het Rasterhoff park met me te lopen. Zoals je in het filmpje kunt zien, ben ik eerder Stoffel de Schildpad dan Zoef de Haas. Dus wees niet bang dat ik je er uit loop. 




zondag 14 augustus 2016

Teleurstellend



Alleen winnaars hebben vrienden

"Als je wint heb je vrienden, zolang je wint" zongen Herman Brood en Henny Vrienten al in de jaren tachtig en deze sportzomer laat opnieuw zien dat dit een waarheid als een koe is. Alleen snap ik het niet.

Ik snap niet dat sporters als Ranomi Kromowidjojo en Daphne Schippers na respectievelijk een 6e en 5e plaats in de Olympische sprintfinales, vooral via social media, zo worden afgebrand. Beide hebben geweldig gepresteerd. Ook nu weer hebben ze alles opzij gezet om het maximale eruit te halen. Om er alles uit te halen wat er in hun zit. Natuurlijk gaan ze daarbij voor goud en natuurlijk hoop je dat ze winnen. Maar met dit soort kleine verschillen is er toch een hele grote kans dat het maximale niet goed genoeg is voor goud en zelfs niet voor het podium. Dat neemt niet weg dat dit het ongelofelijk knap is en dat beide geweldig gepresteerd hebben?

Natuurlijk mogen we teleurgesteld zijn dat ze (we?) geen goud hebben gehaald. Teleurgesteld in het resultaat dat mag. Maar in de prestatie? Nee, niet doen. Denk eens aan de sporters zelf. Die hebben pas het recht om teleurgesteld te zijn. Zij hebben er keihard voor getraind, zij hebben geïnvesteerd in zichzelf en heel veel opgeofferd. En wij? Hangend op de bank televisiekijkend Nederland? Waar halen wij het recht vandaan om teleurgesteld te zijn in de sporter? Ik snap het echt niet. Kan iemand het mij uitleggen?

Teleurstellend

Ik vind het in ieder geval zeer teleurstellend dat WE niet beter om kunnen gaan met deze teleurstellingen. WE, dat zijn wij die op de bank zitten te juichen als WE winnen en zitten af te zeiken/branden als ZE verliezen. Ik doe daar niet (meer) aan mee.
Ik heb vooral genoten van de prestatie van beide sporters, toen ze wonnen, maar ook nu. Nu ze niet hebben gewonnen. Ik vind het bijzonder knap. Vooral ongelofelijk knap hoe zij met hun teleurstelling omgaan.

Zonder verliezers geen winnaars zeg ik altijd tegen Remco als hij weer eens teleurgesteld is na een nederlaag met zijn voetbalteam. En ook al is het een enorm cliché het is juist daarom niet minder waar. De schoonheid van de sport zit hem namelijk ook in het verliezen. De val van Annemiek van Vleuten, de huilende Marindha Verkerk en natuurlijk Henk Grol, zij waren voor mij tot nu toe de echte winnaars van deze spelen. De passie, de overtuiging, de inzet en vooral de veerkracht die zij getoond hebben, daar heb ik ontzettend veel respect voor en eerlijk gezegd ook ongelofelijk van genoten. Ongetwijfeld zullen zij zich verliezer voelen. Maar als je alles hebt gegeven en het resultaat is teleurstellend, dan blijft de prestatie ongelofelijk knap! Een prestatie waar je trots op mag zijn.

Laten we voortaan alleen nog maar JUICHEN voor de sporters en kunnen we voortaan ophouden om de prestatie alleen maar te waarderen als er goud behaald is? Laten we de prestatie ongeacht het resultaat roemen, respecteren en waarderen. Het resultaat mag heilig zijn voor de sporter. Zij gaan voor het hoogst haalbare, en wij mogen genieten, van hun teleurstelling, hun verlies of van hun triomf. Maar laat de teleurstelling over aan de sporter. Alleen zij hebben dat recht!





zondag 7 augustus 2016

Het zit er op!



Het zit er op! Twee weken lang heb ik SOUL getest. Ik vond het een zeer inspirerende en stimulerende ervaring. Ik heb er echt ontzettend veel baat bij gehad. Direct via Soul, maar ook indirect, vooral via jullie reacties op deze blog en natuurlijk via Facebook, Twitter, Whatsapp en real life. Nogmaals: heel erg bedankt daarvoor!

Mijn doel is bereikt: zie vorige artikel inmiddels heb ik 3 keer hard gelopen en ik ben zeker van plan dit vol te houden. Nog even de belangrijkste voordelen die ik heb ervaren op een rij:

  • meer energie dus actiever 
  • ontspannen 
  • minder stijve spieren
  • snel(ler) herstel na inspanning
  • minder darm klachten 
  • rustigere slaap
  • betere concentratie
Daar kan ik nog aan toe voegen dat ik de afgelopen 2 weken behoorlijk wat kilo's kwijt ben geraakt. Ik heb geen weegschaal dus het exacte getal weet ik niet, maar een overhemd dat ik 1 maand gelden niet meer aan mocht van Daniëlle (de knoopjes stonden zwaar onder spanning) kan ik nu weer probleemloos aan. Ook kan de broekriem weer één gaatje strakker.
Al met al resulterend in een erg goed gevoel! Ik ben blij dat ik SOUL getest heb en ik kan het jullie allemaal aanraden om ook eens te proberen. Je hebt al een doosje SOUL voor € 71,--. Hierin zitten 30 zakjes SOUL, dus daar kan je bij één zakje per dag ruim vier weken mee vooruit. Dat is niet meer dan € 2,37 per dag. Bestellen kun je hier. Ik zou zeggen let's do it, let's do it, let's do it!

De test zit nu dus op, dus is dit het einde? Nee want:


Er komt een vervolg!

Ik ga nu beginnen om CORE te testen. En ook hier ga ik weer over schrijven. CORE schijnt een meer reinigende werking te hebben en kan zelf eerst wat energie bij je wegnemen. Je lichaam gaat aan het werk en dat kost dus energie. Klinkt logisch, maar dat wil ik dan zelf ook wel weer eens ervaren. Op advies van Daniëlle moet ik ook gewoon door gaan met SOUL. Wel pas ik de dosering aan en ga terug naar één zakje SOUL per dag. Eventueel kan ik na en zware dag nog een extra zakje nemen, die dan weer wat extra energie gaat geven. 

Nu Daniëlle inmiddels diverse vaste klanten heeft die of SOUL of CORE (of beide) gebruiken heb ik ook van hun al positieve geluiden gehoord. Opvallend is dat iedereen zijn eigen voordeel heeft bij het gebruik. Ik zou het leuk vinden om binnenkort ook een van hen hier aan het woord te laten. Dat kan in een reactie hieronder, maar nog leuker is het natuurlijk dat ik eens langs kom om jouw ervaringen op te schrijven. Ik weet dat jullie dit lezen dus, neem contact met me op en we maken er een mooi verhaal van.

Winnaar is bekend!

Bij het begin van mijn proefperiode heb ik jullie uitgedaagd om het net als mij gewoon te proberen. Een aantal van jullie hebben dit ook gedaan en uit alle de personen die de afgelopen week een doos SOUL besteld hebben, heeft Daniëlle inmiddels en winnaar getrokken.

De afspraak voor de Massage is inmiddels gemaakt. Van harte gefeliciteerd en geniet ervan. Dat zal ongetwijfeld lukken want dat Daniëlle een geweldige masseur is was natuurlijk bij mij al lang bekend. En ook haar klanten zijn elke keer weer laaiend enthousiast. Kijk maar een naar de reviews die ze heeft ontvangen. Wil je ook zo'n ervaring neem dan contact met haar op!




dinsdag 2 augustus 2016

Is de Johan Cruyffschaal dood?


Gisteren las ik hier een artikel waarin stond dat de wedstrijd om de Johan Cruyff Schaal dood is. Kort daarna kwam ook het bericht van de KNVB dat de opzet van de JCSchaal anders moet.
De Supercup in Nederland waarin de winnaar van de KNVB-beker speelt tegen de kampioen van afgelopen jaar, of te wel de Johan Cruyff Schaal spreekt niet tot de verbeelding en dat is jammer. Ik was er afgelopen zondag bij en moest inderdaad zien dat de Amsterdam Arena nog niet voor de helft was gevuld. En dat terwijl de nummer 1 van Nederlandse competitie en de nummer 1 van de supporterslegioenen tegen elkaar speelden.

Vaak gehoord bij de JC Schaal: "Voor de winnaar is het een prijs en voor de verliezer is het de laatste serieuze oefenwedstrijd". En ik vraag me of dat terecht is. Waarom was de Arena maar half gevuld? Waarom is de wedstrijd om de Johan Cruyff Schaal dood? De KNVB denkt aan de volgende veranderingen:


  • Andere datum
  • Lokatie?
  • Sportiefbelang
Of komt het door:
  • de hoge entreeprijzen?
  • de verplichte bus-combi met omwisseling?
  • Is het teveel het feestje van de KNVB en sponsoren
  • Is het op TV leuker dan in het stadion?


Eerlijk gezegd denk ik niet dat de oplossing in de KNVB voorstellen ligt. Het grootste probleem zit hem gewoon in de beleving. En beleving kun je als bond niet organiseren. Je kunt het wel de kop indrukken. Dus als de KNVB serieus is met haar wens om de Supercup een zelfde status als de KNVB-beker te geven dan zullen ze ook eens echt hun nek moeten uitsteken. 

Maar eerst de vragen van de KNVB beantwoordt: 

Midden in de vakantie of andere datum?

Moet volgens mij geen probleem zijn. Als ik naar de Open Dagen van de verschillende clubs kijk dan komen er duizenden ouders met hun kinderen naar wat spelletjes bij het stadion, soms een handtekening sessie, anders een oefenwedstrijd of een training in het stadion en veel reclame kraampjes van sponsoren en de junior clubs. Oja, als je geluk hebt stapt er een nieuw idool uit de helikopter. Het is gratis dat toegegeven, maar nou niet echt een programma waar je warm van wordt toch? Voor mij in ieder geval niet maar de Open Dagen (tijdens de vakantie) worden altijd goed bezocht. Sterker nog voor vele supporters zijn deze dagen één van de hoogtepunten van het jaar en vormt het zelfs een echt vakantie-uitje.  

Andere lokatie

Hier valt op zich wel iets voor te zeggen. Los van het feit dat die Arena nooit een voetbaltempel zal worden is de KNVB beker ook jaarlijks op neutraal terrein. Dus ligt het hem niet aan het neutrale karakter van de wedstrijd op vreemde bodem. De sfeer in dat stadion blijft gewoon ondermaats en daardoor ligt het aan de Arena! Maar of een ander stadion voldoende is? Misschien dat hier een klein deel van de oplossing ligt maar nooit de gehele oplossing. Een uit- en een thuiswedstrijd wellicht. Maar wie laat je dan toe? Weer die kampioensteams of de echte (eigen) supporters? 

Sportief belang

Aangezien de KNVB-beker een plaats in de Europa Leaque oplevert denkt de KNVB aan een sportieve beloning. Bijvoorbeeld vrijstelling van één of meerdere ronden in de volgende bekercompetitie. Het feit dat ze dit serieus overwegen doet mij denken dat ze het never nooit niet gaan begrijpen. Ik heb nu als Heerenveen supporter 3 keer de geweldige ervaring van een KNVB-beker finale mee mogen maken. Geen moment heeft het in mijn hoofd gespeeld dat met het winnen van de finale Heerenveen dan ook Europa in mocht. Tuurlijk niet. Het winnen van de beker daar ging het om. En was het verlies van de finale tegen Ajax nog te verwerken. De tweede verloren finale tegen Roda, daar ben ik dagen ziek van geweest. Wat zeg ik, nog steeds baal ik dat Heerenveen deze wedstrijd verloor. Gewoon omdat ik als supporter de Beker wilde winnen. Een echte prijs! En nog steeds krijg ik kippenvel als ik weer het een filmpje zie waarbij Sibon de beslissende penalty de bovenhoek in jaagt. De ontlading van het halve stadion, de spelers en het ongelofelijke euforisch gevoel kwam echt niet omdat Heerenveen een Europees ticket verdiende. Nee, dat kwam door de beleving. De beleving die dagen van te voren de spanningsboog steeds strakker zette. Die beleving mis ik dus bij de Johan Cruyffschaal. En wie zorgt er voor die beleving. Juist de trouwe supporters, de stadionbezoekers, die weer en wind trotseren omdat ze erbij willen zijn. In het stadion en niet voor de buis. 
Maar kijk ook eens naar de spelers. De Feyenoord spelers begonnen de wedstrijd alsof het een oefenwedstrijd betrof. En kijk naar de PSV-spelers die na de winst verplicht met een bosje bloemen naar het slecht gevulde uitvak gingen. Geen eens een ere ronde. Terwijl er nog duizenden (veelal jonge) supporters in de gezinsvakken de spelers graag nog even toegejuicht hadden. Ik was speciaal voor Remco tot na de huldiging blijven staan. Dus ook bij de spelers ontbreekt het aan beleving. 

Hieronder de overige vragen:

Hoge entreeprijzen. 

Ik was samen met Remco, die om onbegrijpelijke reden PSV-supporter is geworden en betaalde dus € 25,-- voor een volwassene en voor Remco (t/m 14 jaar) € 12,50. Daar komt dan natuurlijk dat nog belachelijke tarief van € 12,-- parkeren op de bedrijven terreinen bij. Met elkaar € 49,50. Een prijs die nooit went, maar mij ook niet weerhield om te gaan. Ook de stevige prijzen voor een glaasje fris of alcoholvrij bier in het stadion, ja dat is nu eenmaal een gegeven. Hetzelfde kom je tegen in de pretparken. Dus we weten allemaal dat het te veel is, maar we betalen het ook allemaal. Dus denk ik niet dat de prijs de reden is.
feyenoordsupporters


Verplichte Bus-combiregeling

Dit geldt alleen voor de kaarten die beschikbaar waren voor de seizoenkaarthouders van de verschillende clubs. 5.500 voor beide clubs. Waar de PSV-suporters er slechts 1.800 kochten. Afgaande op een aantal reacties op twitter en supportersfora was het voor diverse PSV-supporters wel een reden om niet te gaan. Maar Feyenoord verkocht alle 5.500 beschikbare kaarten en ook die moesten met een verplichte Bus-combi. Voor hen was die vreselijke verplichting dus geen reden om niet te komen. Ik houd het ermaar op dat het voor de PSV-supporters een excuus was om niet te gaan en geen reden.

Feestje van de KNVB en sponsoren

Een veel gehoord punt van kritiek is dat de KNVB deze wedstrijd vooral organiseert om er voor hen zelf en de sponsoren een feestje van te maken.
Heel veel vertegenwoordigers van kampioensteams werden tijdens een ereronde voor de wedstrijd gehuldigd.
Ook Piet Jan Nauta stelt op zijn blog dat de KNVB moet stoppen met het uitnodigen van al die jeugd teams. Ik ben het met hem eens. Dit soort vakkenvullers is meestal een garantie van heel veel heen en weer geloop tijdens de wedstrijd. Naar de catering, naar de WC en soms gewoon spelen alsof ze in een speeltuin zijn. In ieder geval zijn het geen voetballiefhebbers die 2 keer 45 minuten van het edele spelletje genieten. Deze PokemonGo generatie kan niet stilzitten en schreeuwt op de verkeerde momenten. Probeert natuurlijk kansloos een Wave te beginnen en is absoluut geen sfeerverhogend element. Sterker nog het slaat de sfeer keihard het stadion uit.


Een wedstrijdmoment
Door de Oost tribune als gezinstribune te kwalificeren werkt ook niet echt mee aan de sfeer en beleving. Maar ik moet ook zeggen dat deze 2 vakken wel een bepaalde charme had. Niet vanwege de sfeer en beleving maar meer door de gemoedelijkheid. Want eerlijk is eerlijk: hoe vaak komt het nog voor dat Feyenoord supporters gebroederlijk tussen de PSV-supporters kunnen zitten. Ik was volgens mij de enige verdwaalde Fries in de familievakken. Naast me een gezin uit Dongen. Voor me een gezin met 5 kinderen. Allemaal in een Feyenoord shirt. Naast me dus Remco in zijn PSV-shirt en daarnaast ook een vader en zoon (beide PSV-supporter). Stadionbezoek zoals stadionbezoek zou moeten zijn. Met respect naar elkaar en  allemaal door elkaar.  En juist dat gebroederlijke door elkaar maakte het voor mij een mooie ervaring. Dus heb ik geen probleem om 2 vakken vrij te maken als familievak. 

Is het op TV leuker dan in het stadion?

Nee, nee, nee! Maar toch is de wedstrijd op TV en voor velen daardoor niet de noodzaak om naar het stadion te komen. Ook hiervan denk ik dat het een excuus is en nooit de reden. 


Ik heb een kaartje gekocht simpel weg omdat er gewoon niets mooier is om een wedstrijd in het stadion te bekijken. Om die reden heb ik een seizoenkaart van sc Heerenveen en geen abonnement op FOX-sport. Het is namelijk niet te vergelijken.

Maar zelfs een wedstrijd op TV is 10 keer zo mooi als het wordt gespeeld in een vol stadion. Zingende en joelende supporters, af en toe een rookgordijntje en heel veel vlaggen, sjaaltjes etc. De sfeer maakt het verschil. Dus als je echt wat wilt KNVB dan ga je pas dit soort wedstrijden uitzenden als het stijf uitverkocht is. Gewoon kaarten verkopen aan de de seizoenkaarthouder (eventueel die 2 speciale familievakken). En als het dus niet uitverkocht is. Gewoon niet uitzenden. Jammer, helaas onvoldoende kaarten verkocht! Negeren doet begeren. Beleving zit in het stadion en niet voor de televisie. Nogmaals niet uitzenden. Ik betwijfel of de KNVB hier de ballen voor heeft. En als de KNVB twijfelt hoe ze het stadion vol krijgen? Zoals gezegd: gewoon de kaarten verkopen aan de echte supporters, de seizoenkaarthouders!
Probleem opgelost zou ik zeggen. 

Doel bereikt

Klaar om te lopen.

Doel Bereikt

De motivatie om het hardlopen weer op te pakken was mijn voornaamste doel waarom ik SOUL ben gaan testen. En ik kan jullie vertellen dat ik dat doel inmiddels bereikt heb. Gisteren heb ik de eerste 2,5 km weer hardgelopen. En dat zonder wandelpauzes. Maar het mooiste is nog wel dat ik geen last heb van spierpijn. En iedereen die mij kent weet dat ik een enorme stijve hark ben. Zelfs na een geringe inspanning heb ik dagen last van stevige spierpijn. En nu: geen centje pijn. Het voelt zelfs zo goed dat ik vandaag alweer zou kunnen lopen. Maar dat dat zal ik maar niet doen. Ik moet het ook niet overdrijven. Wel motiveert het mij om in ieder geval deze week nog een keer te gaan hardlopen. En dan minimaal 3 km. Natuurlijk weer zonder wandelpauzes.
Maar ik heb veel meer bereikt dan dit ene doel. In mijn vorige blogartikel heb ik jullie al verteld welke voordelen ik ervaar door het gebruik van SOUL.

Maar wat ik misschien wel het mooiste vind, dat is het ongelofelijk aantal positieve reacties die ik heb gehad op mijn artikelen. Niet normaal hoeveel mensen mijn artikelen lezen. Binnen 24 uur na plaatsing lag het bereik steeds rond de 200 personen. Het meest gelezen artikel al 268 keer gelezen. Heel erg bedankt daarvoor.

En dus kan ik nog een resultaat toevoegen aan mijn SOULtest. O.a. door al jullie positieve reacties -
en dat waren er veel!- heb ik weer mijn lol teruggevonden voor het bloggen. Vorig jaar ben ik gestopt met het schrijven over mijn coachingsactiviteiten op mijn ClicheCoach Blog. Niet alleen omdat ik geen coach meer was, maar ik had niet meer de drive en de inspiratie om na elke wedstrijd een verslag te maken. Het koste het mij veel (te veel) tijd en leverde te weinig plezier op. Ook zakelijk stelde ik het bloggen steeds uit tot het welbekende afstel kwam. Dus na mijn vakantie ga ik dat zeer zeker ook weer oppakken.

Maar nu o.a. door het gebruik van SOUL, ik zoveel meer energie heb, kost het me totaal geen moeite meer. Voeg daar nog eens de verhoogde concentratie en focus aan toe en als ik één keer begin met schrijven, dan zit ik al heel snel in een flow. Voor ik het zelf besef staat het artikel (vaak binnen een uur) online. Gedeeld via twitter, Facebook, Linkedin en Google+. Dank daarvoor!
Daarnaast is het natuurlijk mooi om te zien dat diverse mensen Daniëlle inmiddels benaderd hebben voor een bestelling van SOUL. Ik ben blij dat ik hierdoor een bijdrage heb kunnen leveren om jullie aan te sporen om het ook eens te proberen. 

Voordelen van SOUL

Ik heb de voordelen die ik heb ervaren inmiddels benoemd. Maar er zijn zoveel meer redenen om SOUL te gebruiken. Kijk hier onder maar eens wat SOUL allemaal met je kan doen. En je hebt aan mij gezien dat het werkt. Op een directe, maar zeer zeker op een indirecte manier. Zijn we niet allemaal op zoek naar die positieve flow. En het mooiste is je kunt zelf het verschil maken. Door het gewoon te doen: let's do it, let's do it, let's do it!



Heb je nog vragen of wil je SOUL ook eens proberen. Neem dan contact op met Daniëlle. Dat kan het best via haar site. Ben je net als ik overtuigd van de voordelen? Bestellen kun je hier. Je kunt nog steeds kans maken op die Massage. Komende zondag, als mijn 2 weken proef er op zit zal Daniëlle de winnaar uit kiezen. Dus wacht niet te lang meer. Kijk hier voor de voorwaarden.



Wil je meer weten over de producten an RAIN Int. neem dan gerust contact op met Daniëlle. Dat kan via haar website. Daar vind je ook een link om te bestellen of bestel direct hier: http://www.myrainlife.com/mindyourbodysneek