zondag 21 augustus 2016

En nu doorgaan hé



Twee weken geleden heb ik beloofd om hier verslag te blijven te doen van mijn ervaringen met SOUL.

Ik ben inmiddels terug gegaan naar 1 zakje SOUL per dag. Deze neem ik iedere ochtend in. En het bevalt nog steeds prima. Nogmaals SOUL is geen wondermiddel, Nee, want, zoals Daniëlle het zo mooi omschrijft: "het wonder is namelijk ons lichaam en zijn vermogen om te herstellen." En dat lukt natuurlijk alleen als je lichaam de juiste stoffen binnenkrijgt. Dit lukt helaas niet met ons dagelijkse voedsel. We krijgen te weinig mineralen, vitaminen, aminozuren en omega vetten binnen uit onze voorgeschreven porties. Ik zie het dan ook als een onderdeel van mijn totale bewustwording van een gezonder en energieker leven. 
<
Ik ben gestopt met de suiker in de koffie en probeer wat meer op mijn eetpatroon te letten. Ik wil ook niet alles in één keer gaan veranderen, maar ben wel van plan wat bewuster te gaan leven. 
We hebben zelf geen wegschaal in huis dus mijn gewicht moet ik altijd een beetje raden. Ik schatte het een maand geleden op 91 a 92 kilo. Maar afgelopen week heb ik stiekem bij mijn vader op de weegschaal gestaan. Deze gaf 90,8 kilo aan. Oei, dat was toch wel schrikken. Je snapt vast wel dat mijn vader spontaan "je krijgt die lach niet van mijn gezicht" begon te zingen, toen hij door had dat ik inmiddels zwaarder dan hem ben geworden. 
Waarschijnlijk was ik een maand geleden dus 96 of misschien wel 97 kilo en dus dichter bij de club van honderd dan ik zelf inschatte. Hoog tijd om mijn eetpatroon maar eens onder de loep te nemen. 

Wat me bijvoorbeeld de afgelopen week opviel is dat ik minder behoefte heb om te snoepen. Vooral 's avonds. Ik beperk dat nu tot een glaasje fris en laat de koekjes, chips en/of kaas nu makkelijk staan. Volgens Daniëlle heeft dit te maken met mijn suikerspiegel. Één van de voordelen van SOUL is namelijk dat het mijn suikerspiegel beter reguleert en dat ik daardoor minder trek heb in iets "lekkers".

Hardlopen

Het hardlopen gaat nog steeds goed, al is het natuurlijk lastiger in te plannen nu ik weer aan het werk ben. Maar ik loop nu in ieder geval één keer in het weekend en wil daarnaast gedurende de week ook minimaal één keer hardlopen. Tot nu toe is dat steeds gelukt. Ik loop minimaal 25 en maximaal 35 minuten. Na het hardlopen neem ik één zakje CORE. Ik blijf me verbazen hoe weinig spierpijn ik na mijn hardloop inspanningen heb. 

Daarnaast wandel ik elke werkdag zo'n 2,5 km in mijn pauze. Al met al ben ik zeer tevreden met mijn vorderingen, want ik merk ook tijdens het wandelen dat ik een hoger tempo kan aanhouden en dat ik minder snel vermoeid raak. Ook het herstel na een inspanning is opvallend snel. Mijn energie niveau is echt stukken hoger dan ruim een maand geleden. 
Mijn eerste doel is nu om mijn tempo te verhogen. Graag nodig ik je een keer uit om samen met mij een rondje De Potten (bij het Sneekermeer) of het Rasterhoff park met me te lopen. Zoals je in het filmpje kunt zien, ben ik eerder Stoffel de Schildpad dan Zoef de Haas. Dus wees niet bang dat ik je er uit loop. 




2 opmerkingen:

Unknown zei

Klasse Jo, eens moet je ergens mee beginnen om jezelf weer beter te voelen. Je hebt een goede start gemaakt met SOUL en nu met CORE.Ik blijf je volgen en ik hoop binnenkort ook positieve berichten te plaatsen mbt SOUL...toi 3x

JohanTadema zei

Dank voor je reactie. Ben erg benieuwd naar jou ervaring.